Despre noi Despre noi
Asistent doctorand inginer

Dan Tusaliu

Departamentul de Calculatoare si Tehnologia Informatiei
Cabinet: 312
Tel: 0251 - 435.666/169
e-mail: dan.tusaliu@cs.ucv.ro

Despre

      Dl. Dan-Costin Tusaliu este asistent în calculatoare la Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica din cadrul Universitatii din Craiova în 2004 cu titlul de inginer în profilul calculatoare din cadrul specializării calculatoare cu predare in limba engleza.
      Este doctorand în domeniul Ingineria Calculatoarelor avându-l coordonator pe Prof. Dr.Ing. Adrian Petrescu de la Universitatea Politehnica Bucuresti. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri/seminarii: Administrarea Retelelor de Calculatoare, Retele de Mare Viteza, Comunicatii de Date.
Activitatea sa de cercetare este concentrată în Computer Networks, Wireless Technologies, e-learning, m-learning. Este autorul a peste 20 de articole ştiinţifice. Este câştigătorul a numeroase premii in Romania cat si in afara tarii. De-a lungul activităţii a co-fondat diverese competitii si conferinte stiintifice studentesti precum Students Technical Days si SINTES Student Edition. A participat în 3 proiecte de cercetare/educaţionale naţionale şi internaţionale: ViReC e-Initiative; Optimizarea Alocarii Resurselor in retele Mobile sau cu Topologie Variabila, in Conditiile unui Trafic de Tip Multimedia; Centru GRID Oltenia - CeGO.
      Un alt aspect semnficativ îl constituie colaborările şi activitatea în industrie cu firme de prestigiu precum IT Six Global Services, IBM Romania, CISCO Romania, RoEduNet Romania, INTEL Romania ORACLE Romania.


      Informaţii suplimentare despre Dan-Costin Tusaliu pot fi găsite pe pagina sa web: http://www.cs.ucv.ro/staff/dtusaliu.php. Dl. Dan-Costin Tusaliu poate fi contactat via dan[.]tusaliu[at]cs[.]ucv[.]ro.