Despre noi Despre noi
Profesor doctor inginer

Nicu Bizdoaca

Departamentul de Automatica, Electronica si Mecatronica
Cabinet: D05
Tel: 0251 - 436.999/191
e-mail: nicu@robotics.ucv.ro

Despre

COORDONATE

e-mail: nicu@robotics.ucv.ro

cabinet

tel. (+40).251.438488

 

Nicu George Bîzdoacă este profesor.dr.ing în domeniul Mecatronica si Robotică la Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Electrotehnică / Unibersitatea din Craiova în 1989 cu titlul de inginer în profilul automatizari si calculatoare din cadrul specializării automatizări și calculatoare.

Este doctor din 2001 în domeniul Automatică avându-l coordonator pe Prof. Dr. ing. Mircea Ivănescu de la Universitatea din Craiova. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri/seminarii: Materiale si structuri inteligente, Nano, mico-tehnologii si materiale inteligente, Interfețe om-mașină, Interfețe haptice, Programare Java, Limbaje de programare a roboților.

 

Activitatea sa de cercetare este concentrată în bionică, materiale și structuri inteligente. Este autorul a peste 140 de articole ştiinţifice şi a 15 de cărţi şi manuale. Este conducător de doctorat din 2009 (fiind coordonatorul a 5 lucrări de doctorat). A brevetat 2 brevete de invenție: A/0072/2009 - Sistem de plăci modulare pentru osteosinteza fracturilor oaselor lungi şi metodă de utilizare a acestora și - A/01129/2010 - Reţea modular adaptivă bazată pe materiale inteligente . Este membru al Robotics Romanian Society, Romanian Society of Specialists in Automatics, IEEE Robotics and Automation Society, IEEE Engineering in Medicine and Biology Society, IEEE Control Systems Society, IEEE Education Society, Craiova University Complementary Formation Centre, SOCER – Romanian Association for energy efficiency. De-a lungul activităţii a iniţiat creearea Infrastructurii de cercetare în Științe Aplicate INCESA - www.incesa.ro. A participat în peste 30 de proiecte de cercetare/educaţionale naţionale şi internaţionale.

 

 

Dl. Nicu George Bîzdoacă poate fi contactat via nicu@robotics.ucv.ro și 0251438488.