Despre noi Despre noi
Profesor doctor inginer

Matei Vanatoru

Departamentul de Automatica, Electronica si Mecatronica
Cabinet: 205
Tel: 0251-435.724 / 158
e-mail: vinatoru@automation.ucv.ro

Despre

      Dl. Matei VINATORU este profesor doctor inginer în Conducerea proceselor industriale la Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Automatica, Institutul Politehnic Bucuresti în 1967 cu titlul de inginer în profilul automatica din cadrul specializării Automatica.
      Este doctor din 1984 în domeniul Stiinte ingineresti avându-l coordonator pe Prof. Dr. Ing. Marius PREDA de la Institutul Politehnic Bucuresti. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri/seminarii: Conducerea proceselor industriale, Sisteme de conducere distribuite, Procesare paralela si sisteme distribuite in multimedia, Managementul proiectelor, Managementul cercetarii si proiectarii.
      Activitatea sa de cercetare este concentrată în: Conducerea proceselor industriale, Detectia si localizarea defectelor si conducerea in regim de defect a sistemelir dinamice, Sisteme scada pentru industria chimica si energetica, Sisteme de conducere a grupurilor hidroenergetice, Managementul proiectelor, Optimizarea sistemelor energetice, Sisteme si echipamente de conducere distribuita. Este autorul a peste 150 de articole ştiinţifice şi a 14 de cărţi şi manuale. Este conducător de doctorat din 2005 (fiind coordonatorul a 10 lucrări de doctorat). De-a lungul activităţii a fost un participant activ în cadrul comitetelor de organizare a unor conferinte nationale si internationale: SINTES Craiova, AQTR Cluj-Napoca, CONTI Timisoara, IASTED Calgary - Canada, ICINCO Portugalia, WSEAS Grecia. Membru în comitetele ştiinţifice şi comitete de program internaţionale ale unor conferinţe, dintre care mai recente: - International Conference on Cybernetics and Information Technologies, Systems and Applications: CITSA, 2006, 2007, 2008, Orlando, Florida, USA. - 2008 IEEE International Conference on Automation, Quality and Testing, Robotics AQTR :2004, 2006, 2008Cluj-Napoca, Romania, - The 7th WSEAS International Conference on NON-LINEAR ANALYSIS, NON-LINEAR SYSTEMS AND CHAOS (NOLASC `08) 2008. Recenzor la reviste şi conferinţe: - CEAI - Control Engineering and Applied Informatics, - Annals of the University of Craiova, Series: Automation, Computers, Electronics and Mechatronics, 2004, - 2008, - International Conference on Cybernetics and Information Technologies, Systems and Applications: CITSA, 2006, 2007, 2008, 2009 Orlando, Florida, USA. Membru al asociaţiilor profesionale: - membru SRAIT , ARR, membru în comitetul de coordonare în domeniul Control Systems în cadrul IASTED- International Association and Technology for Development, Calgary, CANADA, membru IEEE – The Institute of Electrical and Electronics Engineering
      In cadrul facultatii a detinut functii de Sef de catedra, Director de departament si Prodecan. A coordonat in calitate de Director 4 programe TEMPUS in perioada 1991 - 2000, de colaborare cu universitati din Uniunea Europeana finantate di fondurile UE, ce au asigurat dotarea laboratoarelor facultatii si mobilitati de cadre didactice si studenti.
      A participat la peste 40 de contracte de cercetare dintre care 15 contracte dupa anul 2000. A colaborat direct cu inginerii si proiectantii din companiile industriale din zona: Combinatul Chimic, Termo si Hidrocentralele di zona IPA Craiova etc.


      Informaţii suplimentare despre Matei Vinatoru pot fi găsite pe pagina sa web: www.automation.ucv.ro/ Matei Vinatoru si poate fi contactat via vinatoru[at]automation[.]ucv[.]ro., tel *40251437541.