Despre noi Despre noi
Profesor doctor inginer

Viorel Stoian

Departamentul de Automatica, Electronica si Mecatronica
Cabinet: M003
Tel: 0251 - 436.999
e-mail: stoian@robotics.ucv.ro

Despre

      Dl. Viorel Stoian este Prof. Dr. Ing. in domeniul Mecatronica si Robotica la Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Electrotehnica in 1983 cu titlul de inginer in profilul Automatizari din cadrul specializarii Automatizari si Calculatoare. Este doctor din anul 1998 in domeniul Sisteme Automate avandu-l coordonator pe Prof. Dr. Ing. Mircea Ivanescu de la Universitatea din Craiova. In cadrul Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica preda urmatoarele cursuri: Aplicatii ale Sistemelor Robotice, Dinamica Sistemelor Mecatronice, Arhitecturi si Sisteme Robotice si Mecatronice, Baze de Date.
      Activitatea sa de cercetare este concentrata in domeniile: sisteme neconventionale de control pentru sisteme robotice si mecatronice, modelarea si controlul robotilor hiper-redundanti, controlul robotilor in aplicatii speciale, modelarea, proiectarea si implementarea bazelor de date utilizand metode fuzzy. Este autorul a peste 90 de articole stiintifice si a 7 carti si manuale. Are 2 brevete de inventie: Brevet de invenţie nr. 100 948 din 09.03.1988 si Brevet de invenţie nr. 103262 din 28.01.1989.
      De-a lungul activitatii a fost un participant activ in cadrul activitatilor de cercetare desfasurate de colective ale Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica din Craiova si ale centrului de cercetare Mecatronica si Robotica. A fost, de asemenea, recenzor pentru: granturi CNCSIS, conferinta de la Bialistock, Polonia, teze de doctorat la Facultatea de Mecanica din Vilnius, Lituania. A participat in peste 30 de proiecte nationale cum ar fi: “Controlul robotilor in operatii de asistenta pentru persoane defavorizate”, “Dezvoltarea cunoaşterii asupra tehnologiilor de elaborare şi microprocesare a materialelor nanostructurate pentru componente ale MEMS”, etc.
      Un alt aspect semnificativ il constituie colaborarile cu organizatii industriale: DAEWOO Craiova, ELPRECO Craiova, Fabrica de bere Craiova, PAN GROUP Craiova etc.


      Dl. Viorel Stoian poate fi contactat la adresa de e-mail stoian[at]robotics[.]ucv[.]ro sau la telefon +40 251 436 999.