Despre noi Despre noi
Profesor doctor inginer

Dorin Popescu

Departamentul de Automatica, Electronica si Mecatronica
Cabinet: M007- SMC
Tel: 0251 - 436.999/181
e-mail: dorinp@robotics.ucv.ro

Despre

      Dl. Dorin Popescu este prof. dr. ing. în domeniul Mecatronică şi Robotică la Universitatea din Craiova. A absolvit Universitatea din Craiova, Facultatea de Electrotehnică în anul 1989 cu titlul de inginer în specializarea Automatizări şi Calculatoare. Este doctor din anul 2001 în domeniul Automatică avându-l coordonator pe prof. dr. ing. Mircea Ivănescu de la Universitatea din Craiova. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri: Robotică, Automate programabile, Realitate virtuală, Reţele neuronale artificiale.
      Activitatea sa de cercetare este concentrată în domeniul roboticii, reţelelor neuronale artificiale, partajării resurselor via Internet. Este autorul a peste 80 de articole ştiinţifice şi a 6 cărţi şi manuale.
      De-a lungul activităţii a organizat Conferinţa EAEEIE 2006 la Craiova fiind conference co-chair, este membru al Consiliului European al asociaţiei EAEEIE, membru IEEE, SRR, SRAIT.
      A coordonat studenţi pentru participarea la diverse concursuri naţionale studenţeşti (Concursul de proiecte de diploma organizat de firma SMC, Zilele Educaţiei Mecatronice), studenţii coordonaţi de dânsul obţinând 2 premii I, 1 premiu II, 4 premii III.
      A fost de asemenea editor/recenzor la conferinte (EAEEIE, SINTES, IARIA, IASTED etc.), reviste (RAS) sau carti. A participat în peste 15 proiecte de cercetare sau educaţionale naţionale şi internaţionale: EIE-Surveyor, ELLEIEC, EURON, SINPHA, PRIC, PARSIR, etc. Un alt aspect semnficativ îl constituie colaborările cu firme precum SMC, CIT Automatizări, Festo, SC Electrostim SRL, Valrom, ROBCON etc.


      Informaţii suplimentare despre prof. dr. ing. Dorin Popescu pot fi găsite pe pagina web: www.robotics.ucv.ro. Dl. Dorin Popescu poate fi contactat la adresa de e-mail dorinp[at]robotics[.]ucv[.]ro şi la numărul de telefon 0251.436999.