Despre noi Despre noi
Sef lucrari doctorand inginer

Ion Dutescu

Departamentul de Automatica, Electronica si Mecatronica
Cabinet: G104
Tel: 0251 - 435.724/122
e-mail: idutescu@elth.ucv.ro

Despre

      Dl. DUŢESCU ION este asistent drd. ing. în Măsurări Electrice şi Electronice la Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Electrotehnică, Universitatea din Craiova, în anul 1972 cu titlul de inginer în specialitatea Automatică, profil electric.
      Este doctorand din anul 2004 în domeniul inginerie electrică, avându-l conducător pe Prof. dr. ing. Manolea Ghheorghe de la Universitatea din Craiova. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă cursul de Măsurări Electrice şi Electronice şi conduce activitatea de laborator la următoarele discipline: Măsurări Electrice şi Electronice, Tehnici Numerice de Măsurare, Electronică.
      Activitatea sa de cercetare este concentrată în principal în următoarele direcţii: Măsurări Electrice şi Electronice, Sisteme de Achiziţie a Datelor, Senzori şi Traductoare. Este autorul a peste 14 articole ştiinţifice şi a trei manuale.
      A brevetat o invenţie, nr. 99356/14.09.1989, OSIM, Bucureşti. A participat la peste 7 contracte de cercetare ştiinţifică naţionale printre care: Instalaţie electrică pentru încălzirea rulmenţilor pe arbori, Instalaţie pentru contorizarea consumului de energie electrică pe locomotivele electrice.


      Informaţii suplimentare despre Ion Duţescu pot fi găsite pe pagina web: http://electronics.ucv.ro. Dl. Ion Duţescu poate fi contactat pe adresa de email idutescu[at]elth[.]ucv[.]ro şi la numărul de telefon 0251 435 727.