Despre noi Despre noi
Profesor doctor inginer

Vladimir Rasvan

Departamentul de Automatica, Electronica si Mecatronica
Cabinet: 107
Tel: 0251-435.724 / 107
e-mail: vrasvan@automation.ucv.ro

Despre

      Dl. Vladimir RĂSVAN este profesor universitar doctor inginer în Automatică la Universitatea din Craiova. A absolvit facultatea de Automatică a Institutului Politehnic din Bucureşti în 1967 cu titlul de inginer în Automatică.
Este doctor din 1972 în Automatizări şi telecomenzi avându-l coordonator pe Prof. Dr. Docent Constantin Belea (1929-1985). În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri:

  1. Semnale şi sisteme;
  2. Teoria sistemelor;
  3. Teoria sistemelor automate;
  4. Bazele automaticii neliniare;
  5. Tehnici avansate de prelucrarea numerică a semnalelor.
      Activitatea sa de cercetare este concentrată în Sisteme neliniare, sisteme cu întârziere şi propagare, teoria oscilaţiilor. Este autorul a peste 175 de articole ştiinţifice şi a 17 cărţi şi manuale sau contribuţii la volume colective la edituri naţionale şi internaţionale de prestigiu. Este conducător de doctorat din 1990 fiind coordonatorul a 16 lucrări de doctorat susţinute şi finalizate cu acordarea titlului de doctor. Deţine Premiul „Traian Vuia” al Academiei Române pe anul 1972. De-a lungul activităţii a fost timp de 14 ani (1990-2004) decan al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică. Din 2000 este director fondator al Centrului de cercetare ANSO (Automatică Neliniară. Stabilitate şi Oscilaţii).
      A fost de asemenea conference chair/co-chair/program chair/editor/recenzor în cadrul diverselor conferinţe naţionale sau naţionale cu participare internaţională de sub egida Societăţii Române de Automatică şi Informatică Tehnică (SRAIT) al cărei membru fondator este din 1990 şi vicepreşedinte din 2007. Autor de conferinţe plenare invitate la mari conferinţe internaţionale IFAC şi IEEE sau cu caracter de matematici aplicate. A fost director de proiect în 10 proiecte de cercetare naţionale şi 3 internaţionale .
      Un alt aspect semnificativ îl constituie colaborările şi activitatea în industrie , activând în cercetarea departamentală timp de 10 ani (1972-1982). Considerat de marii specialişti ai domeniului drept „unul din oamenii de ştiinţă români care au adus cele mai mari contribuţii la teoria sistemelor neliniare şi cu parametri distribuiţi”.


      Informaţii suplimentare despre dl. Vladimir Răsvan pot fi găsite pe pagina sa web: http://www.automation.ucv.ro/Romana/membri/Rasvan%20Vladimir/VRasvan.htm