Despre noi Despre noi
Profesor doctor inginer

Constantin Marin

Departamentul de Automatica, Electronica si Mecatronica
Cabinet: 115
Tel: 0251-435.724 / 115
e-mail: cmarin@automation.ucv.ro

Despre

      Dl. Constantin Marin este profesor doctor în Automatică la Universitatea din Craiova. A absolvit facultatea de Automatică, Universitatea Politehnica Bucureşti în anul 1965 cu titlul de inginer în profilul Automatică din cadrul specializării Automatică.
      Este doctor din 1977 în domeniul Automatică, avându-l coordonator pe Prof. Dr. Constantin Belea de la Universitatea din Craiova. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri: Ingineria reglării automate, Sisteme automate, Conducerea inteligentă a proceselor, Teoria sistemelor şi reglare automată. Activitatea sa de cercetare este concentrată în: Reglare automată, Identificare, Control adaptiv, Sisteme fuzzy, Sisteme stochastice.
      Este autorul a peste 120 de articole ştiinţifice şi a 23 de cărţi şi manuale. Este conducător de doctorat din 2005 fiind coordonatorul a 6 de lucrări de doctorat.
      A brevetat 4 invenţii dintre care 2 internaţionale: Apparatus for and Method of Controlling a Processs, USA Patent No 08/108622, 1993, Process Control Algorithm, UK Patent, Serial No 9313534.1, 1992.
      Este cofondator al îvăţământului de automatică la Craiova din anul 1966, fiind membru al Senatului Universităţii din Craiova, al Consiliului Facultăţii de Electrotehnică şi ulterior al Facultăţii de Automatică, Şeful Catedrei de Automatică în mai multe legislaturi. A fost de asemenea conference chair, şi recenzor la numeroase conferinţe, şi simpozioane internationale şi reviste de prestigiu.
      A participat la peste 26 de proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale dintre care se remarcă ultimul proiect unde este director, Metode si algoritmi de identificare a sistemelor neliniare in timp continuu, din Planul National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare - PN II, în valoare de 941850 RON.
      In perioada 1991-1992, a lucrat ca şi consultant ştiinţific la compania MARK IV Industries Inc. cu sediul central în Texas USA, în cadrul Diviziei de Instrumentaţie, Departamentul de cercetare din Brighton Anglia unde a dezvoltat cercetări în domeniul sistemelor de conducere, finalizate prin două patente internaţionale. A fost profesor invitat în Japonia, Italia, Anglia.


      Informaţii suplimentare despre Constantin Marin pot fi găsite pe pagina sa web: http://www.automation.ucv.ro/Romana/membri/Constantin%20Marin/CMarin.htm Dl. Constantin Marin poate fi contactat prin via cmarin[at]automation[.]ucv[.]ro şi numărul de telefon instituţional +40 251 435800.