Despre noi Despre noi
Asistent doctor inginer

Anca Ion

Departamentul de Calculatoare si Tehnologia Informatiei
Cabinet: 113
Tel: 0251 - 438.198/173
e-mail: anca.ion@software.ucv.ro

Despre

      D-na Anca Ion este Asistent Dr. Ing în Inginerie Software la Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică în 2003 cu titlul de Inginer în profilul Calculatoare în limba engleză din cadrul specializării Inginerie Software.
      Este doctor din anul 2009 în domeniul Știința Calculatoarelor avându-l coordonator pe Prof. Dr. Ing. Mircea Petrescu de la Universitatea din Craiova. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri/seminarii: baze de date, proiectarea bazelor de date, dezvoltarea de aplicații multimedia, ingineria programării, managementul proiectelor, comerț electronic.
      Activitatea sa de cercetare este concentrată în principalele subiecte cercetate: Baze de date, Data Mining, Multimedia Mining. Este autorul a peste 35 de articole ştiinţifice. A fost de asemenea conference chair/co-chair/program chair/editor/recenzor/etc. în cadrul conferințelor internaționale: 2nd International Conference on Agents and Artificial Intelligence (ICAART) 2010, Human System Interaction 2009, 2010, IEEE DEST 2009, 2010, International Conference on Intelligent Computing ICIC 2008. A participat în peste 10 de proiecte de naţionale şi internaţionale: Sistem software pentru căutare vizuală bazată pe conținut în baze de date video, cod, 169, durată: 2007-2008, finanțat de Ministerul Educației și Cercetării – CNCSIS tip TD, sumă: 70 000 RON, Director: Anca Ion; SCIPA: Servicii software semantice de Colaborare și Interoperabilitate pentru realizarea Proceselor Adaptive de Business - Parteneriate în domeniile prioritare, pro gramul 4 (Parteneri: Universitatea Politehnica Bucuresti – CO, Universitatea de Vest din Timisoara – P1, Academia de Studii Economice – P2, Universitatea din Craiova – P3, SC IPA SA – P4), cod 12118, valoare: 16.300 RON (valoare finantare buget), director partener UCV: prof. Costin Badica.


      Informaţii suplimentare despre Anca Ion pot fi găsite pe pagina sa web: http://software.ucv.ro/~aion/. D-na Anca Ion poate fi contactat via email: aion[at]software[.]ucv[.]ro.