Despre noi Despre noi
Profesor doctor inginer

Dan Dumitru Burdescu

Departamentul de Calculatoare si Tehnologia Informatiei
Cabinet: 303
Tel: 0251 - 438.198 /163
e-mail: burdescu_dumitru@software.ucv.ro

Despre

      Dl. Dumitru Dan BURDESCU este Profesor universitar în Algoritmi si structuri de date la Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Electrotehnica, Universitatea din Craiova, în 1974 cu titlul de inginer în Automatica si Calculatoare. A obtinut titlul de doctor in 1990 în Controlul calculatoarelor si proceselor avându-l coordonator pe Acad. prof. dr. ing. Mircea Petrescu de la Universitatea Politehnică Bucureşti. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri:

  • Algoritmi si structuri de date
  • Algoritmi pentru regasirea informatiei
  • Analiza complexitatii algoritmilor.
      Activitatea sa de cercetare se concentrează in domeniile: Teoria algoritmilor, Algoritmi pentru regasirea informatiei si Baze de date Multimedia. Este autorul a peste 200 de articole ştiinţifice, 8 monografii si 4 capitole de carte. Este seful catedrei de Inginerie Software si directorul unui centru de cercetare – Dezvoltarea aplicatiilor multimedia – care a fost acreditat de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), Ministerul Educatiei Nationale. Este General Chair la Multimedia – Applications and Processing Symposium, (MMAP) si Advisory Chair la The International Conference on Advances in Multimedia, (MMEDIA).
      A fost session chair si program comitee la peste 25 de conferinte si simpozioane. A participat ca si director la mai multe proiecte de cercetare si educatie: [New Algorithms for Multimedia Databases Content-Based Search, (Beneficiar: Academia Romana Grant no.153/2005); The Multimedia Platform for Research-Development in e-Learning (140/CP/I/19.09.2007, Beneficiar: Ministerul Educatiei Nationale); Software System for Content Based Retrieval in Multimedia Databases with Medical Images (D11 045 / 14.09.2007, Beneficiar: Ministerul Educatiei Nationale); Design, Implementation and Unrolling of Lifelong Learning System Inter-Regional and Trans- National for Obtaining of Entrepreneurial Skills (Edu – Antreprenor), Sector of Operational Program for Human Resource Development, AMPOSDRU, nr. 9-3.1-S-9/15.11.2008]. In prezent este Membru Senior la IEEE – Computer Society, membru al Societatii Romane de Automatica si Informatica Tehnica, membru in Association of Computing Machinery si Fellow al societatii "The Institution of Analysts and Programmers ".      Mai multe informatii despre Dumitru Dan Burdescu puteti gasi la: http://software.ucv.ro/~dburdescu/en/index.html E-mail: burdescu_dumitru[at]software[.]ucv[.]ro Tel./Fax: +40.251.438198/163