Bioinformatica: promisiuni, realizări, limite

 

Departamentul de Informatică din cadrul Facultății din Științe a Universității din Craiova vă invită să participați la conferința Domnului Academician Gheorghe Păun, din data de joi, 5 octombrie 2017, ora 11, la Sala Albastră, în sediul central al Universității din Craiova.

 

Domnul Gheorghe Păun are o carieră științifică de excepție, marcată de studii interdisciplinare în domenii precum matematica, informatica, bioinformatica sau lingvistica. Este inițiatorul calculului cu membrane, un domeniu emergent al informaticii. Calculul cu membrane este inspirat din studiul celulelor biologice, mai precis al membranelor celulare, și are ca scop dezvoltarea de modele computaționale eficiente pentru rezolvarea de probleme complexe.

 

Prezentarea din 5 octombrie va viza calculul natural în general, cu ilustrări mai ales din DNA computing şi membrane computing, vorbind despre limitele calculabilităţii şi eficienţei, posibilităţile de a trece dincolo de „bariera Turing”, speculaţii şi contestări, teoreme de imposibilitate (teoremele lui Gandy, M. Conrad).

Știri@UCV 02.10.2017