Proiect educațional pentru studenți - FAR 2022
Proiectul educațional FAR - Future Artistic Requirements își propune un partenariat educațional și cultural cu comunitatea de studenți de la F.A.C.E.
FAR unește sectoarele educaționale, culturale și creative cu noile medii de creație și explorează aplicabilitatea tehnologiilor emergente în domeniul cultural și artistic, competențele digitale și noile meserii. Misiunea este de a crea un dialog între artiști și dezvoltatori - actorii locali și internaționali ai industriilor creative - și noua generație (elevi de liceu, studenți).
Pentru 2022, platforma FAR va avea 3 componente:
1. FAR Workshop – implementat în parteneriat și susținut de studioul de gaming AMC Ro Studio - în perioada 11 iulie - 6 august 2022. Tema workshopului este Developing asset building skills for students // Introduction to Digital Sculpting (Zbrush for games) și se adresează studenților. Prin acest curs ne dorim să creăm o punte între nevoile industriei și ale angajatorilor și să oferim gratuit resurse prin care studenții și toți cei interesați de acest domeniu să dezvolte competențele digitale necesare.
2. FAR Talks - Continuăm seria conversațiilor începute în 2021 pe tema prezenței New Media în societatea româneasca . În cele 5 sesiuni din 2022 vom iniția discuții relevante, între specialiști, mediul privat, instituții publice și mediul academic și vom crea un spațiu virtual dedicat dezbaterilor, un loc în care este încurajat dialogul interdisciplinar cu privire la contextul și rolul new media art în cultura contemporană. Proiectul va începe de luna aceasta, primul talk având loc pe 24 martie cu tema - New media în artele spectacolui și scenografia digitală și mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/RadarNewMediaArt
3. FAR Open Call. De asemenea, în perioada aprilie - mai 2022 (TBD) vom avea un open call care să susțină dezvoltarea și producția proiectelor artiștilor de new media art, prin care să creăm contexte ca acestea să fie văzute de publicul larg în cadrul festivalurilor de specialitate din România.
Studenții F.A.C.E. interesați sunt invitați să se înscrie la workshopul organizat. Aici ei vor putea să-și dezvolte cunoștiințele de creație din mediul digital. Call-ul de înscrieri va fi deschis pentru orice student interesat de studiul artei si tehnologiei, indiferent de domeniul studiat.