Mecatronica si Robotica 2016

Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova, Departamentul de Mecatronică și Robotică, organizeaza in zilele 21-21.04.2016 manifestarea Mecatronica si Robotica 2016.

Manifestarea este dedicată ştiinţei şi tehnicii, dorind antrenarea unui număr cât mai mare de tineri din întreaga ţară, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ în domeniul mecatronicii şi roboticii, domenii interdisciplinare generoase care reunesc în mod integrator domeniile automaticii, programării calculatoarelor, electronicii şi mecanicii de precizie. Aceasta a devenit deja tradiţională, fiind la a VI-a ediţie.

La aceasta manifestare vor participa studenţi din cadrul instituţiilor de învăţământ universitar, specializările de inginerie, dar si liceeni interesati de acest domeniu. Tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii mecatronice si robotice ingenioase. Obiectivele pe care și le propune această manifestare sunt ambiţioase:

-    oferă participantilor oportunitatea de a-şi extinde orizonturile prin intermediul sistemelor robotice şi mecatronice, promovând gândirea creativă, îmbunătăţind abilităţile de comunicare şi consolidând capacitatea de a dobândi noi cunoştinţe, relevante pentru educaţie;

-    reuneşte tinerii într-un mediu competitiv pentru a le dezvolta creativitatea şi abilităţile practice, extinzînd totodată viziunea tinerilor în domeniul ştiinţei şi tehnicii prin îmbunătăţirea procesului de învăţare, încurajându-i astfel în a deveni viitori ingineri, cercetători sau inventatori.

La această manifestare tinerii vor participa la următoarele activităţi:

- concursul de mecatronică

- concursul de roboţi mobili

Manifestarile Sa cunoastem mecatronica si robotica 2016 – competitia adresata studentilor, respectiv Sa descoperim mecatronica si robotica 2016 se bucura de participarea tinerilor din Suceava, Galati, Bucuresti, Pitesti, Sibiu, Cluj, Tirgu Jiu si Craiova. Ambele manifestari fac parte din calendarul manifestarilor aprobate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice , avand ca unic scop promovarea excelentei in educatie si formare.

 

Posterul manifestarii poate fi consultat aici.

Afisul pentru licee este disponibil aici.

 

 

 

Știri@UCV 21.04.2016