World Robot Olympiad la A.C.E.

In data de 28.02.2013, ora 11.00, in Sala de Consiliu comuna Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica si Facultatii de Inginerie Electrica, a avut loc lansarea oficiala a Competitiei Regionale World Robot Olympiad 2013, organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica din Universitatea din Craiova, Facultatea de Inginerie din Universitatea din Craiova, Facultatea de Mecanica din Universitatea din Craiova, in colaborare cu societatea KnowledgeResearch SRL, reprezentantul oficial LEGO EDUCATION in Romania, sub inaltul patronaj al Consiliului Judetean Dolj (poster aici).

Organizatorii urmaresc antrenarea unui numar cat mai mare de tineri, cu scopul de a le stimula si dezvolta creativitatea si spiritul inovativ in domeniile stiintei, tehnicii si tehnologiei avansate. Tinerii vor avea ocazia sa dea frau liber imaginatiei in dezvoltarea, construirea si programarea unor aplicatii robotizate ingenioase cu ajutorul produselor LEGO Mindstorms NXT.

Modul de organizare al competitiei este identic celui dezvoltat prin prestigioasa manifestare Word Robot Olympiad (WRO) si reuneste echipe formate din 1-3 elevi pe categorii de varsta intre 11 si 19 de ani, care se vor confrunta, in cadru organizat, intr-un concurs de creativitate tehnica.

In cadrul competitiei se vor derula doua sectiuni de concurs:

  • STANDARD, adresata elevilor cu abilitati tehnice in constructia si programarea robotilor;
  • CREATIVITATE, in cadrul careia participantii - elevi si studenti - vor demonstra capacitatea lor creativa in conceperea si dezvoltarea unor aplicatii robotizate

Programul de desfasurare al probelor de concurs, regulamentul de participare si materialele necesare inscrierii echipelor in competitie se vor afisa pe adresa http://www.wroromania.ro.

In final, proiectele dezvoltate de participantii din invatamantul preuniversitar si universitar vor fi evaluate de comitetul stiintific al competitiei, care include specialisti cunoscuti din domeniile Mecatronicii si Roboticii. Autorii celor mai bune proiecte vor fi premiati. Toti concurentii vor primi atestate de participare la Competitia Regionala World Robot Olympiad.

Știri@UCV 04.03.2013